Τα πλέον σύγχρονα δεδομένα και οι ραγδαίες εξελίξεις στους τομείς της Ενδοκρινολογίας, του Σακχαρώδη Διαβήτη και του Μεταβολισμού θα παρουσιαστούν στην 8η Εκπαιδευτική Συνάντηση, που θα φιλοξενηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2026 στο Ξενοδοχείο Du Lac, στα Ιωάννινα.
Η διοργάνωση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την επιστημονική κοινότητα, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την επιστημονική επιμέλεια έχουν οι καθηγητές κ. Στυλιανός Τίγκας (Ιωάννινα) και η κα Αλεξάνδρα Μπαργιώτα (Θεσσαλία).
Τι θα συζητηθεί
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν θέματα αιχμής, όπως:
- Τις νέες τεχνολογίες στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.
- Την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του καρδιονεφρομεταβολικού συνδρόμου.
- Παθήσεις του θυρεοειδούς, των επινεφριδίων και την οστεοπόρωση.
- Ζητήματα αναπαραγωγής και υπογονιμότητας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και διαδραστικές συζητήσεις επί κλινικών περιστατικών. Η συμμετοχή για τους επαγγελματίες υγείας είναι δωρεάν.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, τα Τμήματα Ιατρικής των δύο Πανεπιστημίων και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Λάρισας.