Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στους δρόμους των Ιωαννίνων, που σημαδεύτηκε από την απάνθρωπη στάση της εγκατάλειψης του θύματος, εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της πόλης.
Όλα συνέβησαν χθες (24-05-2026), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην Ανατολή Ιωαννίνων. Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδήλατο, στο οποίο επέβαινε ένας 31χρονος αλλοδαπός. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα ο νεαρός ποδηλάτης να τραυματιστεί θανάσιμα.
Αντί, όμως, ο οδηγός του αυτοκινήτου να σταματήσει για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ή να καλέσει το ΕΚΑΒ, επέλεξε τον δρόμο της φυγής, εγκαταλείποντας τον 31χρονο αιμόφυρτο στην άσφαλτο και εξαφανιζόμενος στο σκοτάδι.
Το «μπλόκο» της Τροχαίας και η παράδοση
Η κινητοποίηση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ήταν άμεση και μεθοδική. Μέσα από τη συλλογή στοιχείων και την αξιολόγηση των ευρημάτων στον τόπο του δυστυχήματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν το εμπλεκόμενο όχημα που έφερε τα σημάδια της μοιραίας παράσυρσης.
Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του και το όχημά του να έχει ήδη εντοπιστεί, ο ημεδαπός οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου παρουσιάστηκε τελικά σήμερα (25-05-2026) το μεσημέρι στο Τμήμα Τροχαίας, όπου και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για την κατάφορη παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά την εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος.
Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η τοπική κοινωνία μένει για άλλη μια φορά παγωμένη μπροστά σε μια οδηγική συμπεριφορά που κόστισε τη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο.