Ακριβά κόστισαν σε δύο ημεδαπούς οι εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην περιοχή του Δήμου Αρταίων, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων για την τήρηση της αντιπυρικής νομοθεσίας.
Κι αυτά είναι δύο ακόμη που προστίθενται σε αρκετά που έχουν προηγηθεί καις τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.
Ειδικότερα, η πρώτη «καμπάνα» ύψους 1.464,80 ευρώ επιβλήθηκε από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Άρτας, όταν εντοπίστηκε ημεδαπός να εκτελεί εργασίες σε υπαίθριο χώρο κατά παράβαση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.
Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν με την ίδια ένταση και επιβλήθηκε και δεύτερο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 1.125 ευρώ, σε άλλον ημεδαπό για τον ίδιο ακριβώς λόγο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρταίων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι κατά την αντιπυρική περίοδο οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα ή φωτιά στην ύπαιθρο απαγορεύονται αυστηρά χωρίς τη λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε όλη την Ήπειρο για την πρόληψη των πυρκαγιών.