Οι Ηπειρώτες θα περίμεναν ίσως αναφορά στα Κυριακάτικα μηνύματα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Η αναφορά δεν ήρθε.
Θα περίμεναν, επίσης, τον Μάρτιο μια τοποθέτηση μετά τις ζημιές από τους σεισμούς και τους κατοίκους που έμειναν χωρίς σπίτια. Ούτε τότε υπήρξε κάποια αναφορά.
Θα περίμεναν, ακόμη, εδώ και μήνες μια δημόσια τοποθέτηση για την Εγνατία Οδό, που εξελίσσεται σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής. Και αυτή δεν ήρθε.
Αντίθετα, αυτή την Κυριακή, η Ήπειρος έχει την τιμητική της στο πρωθυπουργικό μήνυμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται εκτενώς στις αθλητικές υποδομές και στο έργο που δρομολογείται.
Μπορεί τα Γιάννινα να μην διαθέτουν κλειστό γυμναστήριο ικανό να φιλοξενήσει πανελλήνιες διοργανώσεις, αλλά αυτό φαίνεται να αντιμετωπίζεται ως λεπτομέρεια.
Όπως λεπτομέρεια μοιάζει και το γεγονός ότι, ενώ το κεντρικό κράτος προχωρά στη διάθεση 29 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το Κλειστό Ξιφασκίας, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτυπώνεται στο πρωθυπουργικό μήνυμα.
Στο μήνυμά του, ο Πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά
«Και πάμε και στα Γιάννενα όπου αναβαθμίζουμε το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, με έργα ύψους 4,1 εκ. ευρώ, πέραν της μόνιμης αύξησης στην ετήσια χρηματοδότηση κατά 81,4% από το 2024. Υπολογίζουμε στο τέλος του 2027 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις. Για την ιστορία, τα Γιάννενα είναι μια ισχυρή αθλητική περιφέρεια με 125 σωματεία, 8.641 αθλητές/τριες και 198 προπονητές/τριες. Τώρα θα έχουν καλύτερους και ασφαλέστερους χώρους για να προπονούνται και να αγωνίζονται, όπως τους αξίζει.»