Σε «εργοτάξιο» μετατρέπεται εκ νέου το κέντρο της Άρτας, καθώς το έργο «Ανάπλαση και ανάδειξη του κεντρικού ιστού» εισέρχεται στην τελική και κρίσιμη φάση.
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς ξεκινούν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.
Οι δύο φάσεις των παρεμβάσεων:
- 1η Φάση (Από 4 Μαΐου):
- Διακόπτεται η κυκλοφορία στην οδό Σκουφά (μπροστά από την Πλατεία 24ης Ιουνίου), από τη συμβολή με Φιλελλήνων έως τη Μακρυγιάννη.
- Διακόπτεται η κυκλοφορία στην οδό Μακρυγιάννη, από Σκουφά έως Μανέγα.
- 2η Φάση (θα ακολουθήσει ανάλογα με την πρόοδο):
- Κλείνει η οδός Φιλελλήνων.
- Παραμένει κλειστό το τμήμα της Σκουφά (όπως στην 1η φάση).
- Κλείνει τμήμα της Μακρυγιάννη (από Σκουφά έως Μανέγα).
- Διακόπτεται η κυκλοφορία στην Αγίας Σοφίας, από Φιλελλήνων έως Βασ. Κωνσταντίνου.
Σημαντικές αλλαγές
Κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, η πιάτσα των ταξί που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων θα μεταφερθεί προσωρινά σε άλλο σημείο, για το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τη σήμανση. Ο Δήμος διευκρινίζει πως η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από παρακείμενες οδούς με τη συνδρομή της κατάλληλης σήμανσης.
Η ανάπλαση του κέντρου είναι ένα απαραίτητο έργο για μια σύγχρονη Άρτα, αλλά η ταλαιπωρία των πολιτών είναι πολύμηνη. Το στοίχημα για τη δημοτική αρχή είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.