Περιπατήτρια έπεσε σε απόκρημνο σημείο στο μονοπάτι της Μονή Στομίου

moni stomiou (1)

Μία ακόμη επιχείρηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών έγινε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Κόνιτσας, για τη διάσωση μιας γυναίκας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας προς την ιστορική Μονή Στομίου.

Η περιπατήτρια, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο της διαδρομής.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο με 12 πυροσβέστες και 2 οχήματα.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν την τραυματισμένη γυναίκα, να την ανασύρουν με ασφάλεια ώστε στη συνέχεια  να τη μεταφέρουν σε σημείο όπου είχε πρόσβαση το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την εκτίμηση της κατάστασής της.

Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που καταγράφεται στο μονοπάτι της Μονής Στομίου το οποίο δεν είναι υψηλής δυσκολίας όμως απαιτεί προσοχή και κυρίως τα κατάλληλα παπούτσια.