Ένα καίριο ερώτημα για την πορεία του σύγχρονου αθλητισμού θέτει ο συγγραφέας Χρήστος Ε. Αθανασόπουλος στο νέο του βιβλίο, το οποίο παρουσιάζεται αύριο, Παρασκευή, στις 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Γιάννενα.
Το βιβλίο με τίτλο «Το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων: Από το ευ αγωνίζεσθαι στο ευ εμπορεύεσθαι;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Χάρτινοι Ήρωες» και πραγματεύεται τη σταδιακή μετατροπή του ολυμπιακού ιδεώδους σε ένα γιγαντιαίο εμπορικό προϊόν.
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον όχι μόνο των βιβλιόφιλων αλλά και των φίλων του αθλητισμού, καθώς στο πάνελ της παρουσίασης θα βρεθούν δύο εμβληματικές μορφές του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου. Οι βετεράνοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Εδουάρδος Κοντογεωργάκης και Γιώργος Σιόντης, θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από έναν αθλητισμό που κάποτε βασιζόταν στο συναίσθημα και την προσπάθεια, σχολιάζοντας τις αλλαγές που φέρνει η νέα εποχή.
Στην παρουσίαση θα συμμετέχει επίσης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, προσφέροντας μια σφαιρική ματιά στην κοινωνική και πολιτική διάσταση των Αγώνων.