Στην τελική ευθεία μπαίνει η αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος για την ασφάλεια και στην παραλίμνια περιοχή.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό τμήματος της Διονύσου Φιλοσόφου λόγω κινδύνου κατάρρευσης βράχων από τα πρανή του Κάστρου ο δήμαρχος Ιωαννίνων υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που αφορούν τη σταθεροποίηση του βραχώδους κάτω από το μουσείο Ασλάν Πασά.
Το πρανές μεταξύ της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου και του Μουσείου παρουσιάζει σημάδια διάβρωσης, καθιστώντας αναγκαία την επιστημονική παρέμβαση για την αποτροπή πιθανών κατολισθήσεων και την προστασία του μνημειακού συνόλου.
Τι περιλαμβάνει η σύμβαση
Η σύμβαση, προϋπολογισμού 37.200 ευρώ (με ΦΠΑ), η οποία ανατέθηκε περιλαμβάνει:
-Τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής.
-Γεωλογική και Γεωτεχνική έρευνα για τη σύσταση των βράχων.
-Μελέτη σταθεροποίησης, η οποία θα υποδείξει τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Σφιχτό χρονοδιάγραμμα
Ο ανάδοχος έχει στη διάθεσή του τρεις μήνες για να ολοκληρώσει το σύνολο των μελετών. Η ταχύτητα στην εκπόνηση είναι κρίσιμη, καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών θα αποτελέσουν τον οδηγό για τη δημοπράτηση των κυρίως έργων σταθεροποίησης.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης, ο Δήμος Ιωαννιτών θα έχει στα χέρια του ένα πλήρες «οπλοστάσιο» για να θωρακίσει ένα από τα πιο τουριστικά και ιστορικά σημεία της πόλης, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του Κάστρου και την ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών.