Το υπόγειο του 2ου ΓΕΛ και ο Υφυπουργός με τη μεζούρα!!

spanakis

Φαίνεται πως στο Υπουργείο Εσωτερικών έχουν αναπτύξει μια νέα, επαναστατική μέθοδο μέτρησης πλημμυρών.. Τη μέθοδο «Σπανάκη».

Ο Υφυπουργός, Βασίλης Σπανάκης, απαντώντας στη Βουλή για το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, υποβάθμισε με απίστευτη άνεση το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι το νερό στα υπόγεια δεν ξεπερνούσε τα… τρία εκατοστά.

Αλήθεια, ποιος το μέτρησε με τέτοια ακρίβεια χιλιοστού και το μετέφερε στον κ. Υφυπουργό; Γιατί οι αντλίες που δούλευαν ασταμάτητα για περισσότερο από μία εβδομάδα, για να βγάλουν αυτά τα… «τρία εκατοστά», μάλλον άλλη αίσθηση είχαν για τον όγκο των υδάτων.

Ο κ. Σπανάκης, μάλιστα ενημέρωσε με καμάρι ότι έγιναν παρεμβάσεις στο σύστημα αντλιών και συναγερμού.

Αναρωτιόμαστε, αλήθεια: Γνωρίζει πολλά σχολεία στην Ελλάδα που η εύρυθμη λειτουργία τους βασίζεται μόνιμα σε μια αντλία και σε έναν συναγερμό που θα χτυπήσει αν αυτή χαλάσει;

Αν αυτό θεωρείται «κανονικότητα» και «περιορισμένη παρουσία υδάτων» για ένα σύγχρονο σχολείο, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.