Πτηνοτροφία: Τα Ιωάννινα στο «τιμόνι» της Πανελλήνιας Ένωσης – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιo

ptinotrofeio

Με επίκεντρο τα Ιωάννινα και στόχο τη θωράκιση του κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (Π.Ε.Ο.Π.Π.).

Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, στην οποία συμμετείχαν και οι 14 εκπρόσωποι των μεγάλων οργανώσεων της χώρας (Ο.Π. «Η ΠΙΝΔΟΣ», ΕΠΚΕΝΕ Κεντρικής & Νότιας Ελλάδας και Ένωση Μακεδονίας), επιβεβαίωσε την ανάγκη για μια ενιαία και δυναμική φωνή απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά την εκλογική διαδικασία, το νέο Δ.Σ. διαμορφώνεται ως εξής:

-Πρόεδρος: Ηλίας Αλεξίου

-Α΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Τζίμας

-Β΄ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γκουγκούδης

-Γενικός Γραμματέας: Αριστείδης Κασσής

-Ταμίας: Γεώργιος Μπαλτογιάννης

-Μέλη: Γεώργιος Δεληκωνσταντής, Ιωάννης Δήμος, Χαρίλαος Μπλέτσας και Ιωάννης Πρίφτης.

-Αναπληρωματικά μέλη: Κωνσταντίνος Καραμάνης και Γεώργιος Αλεξόπουλος.

Στόχος η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια

Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική πτηνοτροφία. Βασική προτεραιότητα αποτελεί η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και η ενίσχυση της βιωσιμότητας των παραγωγών. Η Ένωση δεσμεύεται για δυναμική παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, διεκδικώντας λύσεις που θα διασφαλίσουν το μέλλον του Έλληνα πτηνοτρόφου.

Παράλληλα, η Π.Ε.Ο.Π.Π. απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συσπείρωσης προς όλες τις πτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας, τονίζοντας ότι η διεύρυνση της Ένωσης αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για μια ισχυρή εκπροσώπηση του κλάδου.