Νωρίτερα από το συνηθισμένο και πριν από την 25η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Απριλίου 2026, λόγω της εθνικής αργίας. Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχωρά σε διαφοροποίηση των ημερομηνιών για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων.
Ακολουθεί ο αναλυτικός προγραμματισμός των πληρωμών:
1. Μη Μισθωτοί & Επικουρικές Ιδιωτικού Τομέα
Η επίσημη ημερομηνία καταβολής είναι η Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026. Ωστόσο, τα χρήματα θα εμφανιστούν στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαρτίου (μετά τις 17:00).
Αφορά τις εξής κατηγορίες:
- Κύριες συντάξεις πρώην ταμείων ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες), ΟΓΑ (αγρότες), ΕΤΑΑ (επιστήμονες).
- Κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά (νόμος 4387/2016).
- Όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μισθωτών και μη μισθωτών).
2. Μισθωτοί & Δημόσιο
Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου.
Αφορά τις εξής κατηγορίες:
- Κύριες συντάξεις πρώην ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και λοιπών εντασσόμενων φορέων.
- Κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Σύνοψη Ημερομηνιών (Διαθεσιμότητα σε ΑΤΜ)
| Κατηγορία Συνταξιούχων | Ημερομηνία στο ΑΤΜ (απόγευμα) | Επίσημη Πληρωμή (Τράπεζα) |
| Μη Μισθωτοί (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) | Τρίτη 24 Μαρτίου | Πέμπτη 26 Μαρτίου |
| Μισθωτοί & Δημόσιο | Πέμπτη 26 Μαρτίου | Παρασκευή 27 Μαρτίου |
Σημείωση: Η επίσπευση των πληρωμών στους μη μισθωτούς κρίθηκε απαραίτητη καθώς η 25η Μαρτίου είναι αργία και θα μεσολαβούσε μεγάλο διάστημα αναμονής.