Πέντε χρόνια μετά τη μοιραία πτώση- Ξεκινά η δίκη για το θάνατο του Στέλιου Κούτσια

koutsias

Πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό δυστύχημα που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του διακεκριμένου αγγειοχειρουργού Στέλιου Κούτσια, η υπόθεση φτάνει επιτέλους στο ακροατήριο.

Την Δευτέρα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καλείται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχασε τη ζωή του σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο 56χρονος γιατρός, που τότε υπηρετούσε ως διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την Κλινική Πατσίδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο θάνατός του προκλήθηκε από ένα παράνομο αναβατόριο (χωρίς τις απαραίτητες άδειες), το οποίο παρέσυρε τον καθηγητή καθώς συνέδεε τα χειρουργεία με τους υπόλοιπους ορόφους.

Στο εδώλιο επτά κατηγορούμενοι

Η δικαιοσύνη αναζητά ευθύνες σε μια σειρά προσώπων, με συνολικά επτά άτομα να οδηγούνται στη δίκη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται:

  • Ο ιδιοκτήτης της κλινικής.
  • Ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος συντήρησης των ανελκυστήρων.
  • Μέλη της επιτροπής που γνωμοδότησε για την άδεια λειτουργίας, καθώς και υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας.

Μια δυσαναπλήρωτη απώλεια για την επιστήμη

Ο Στέλιος Κούτσιας δεν ήταν μόνο ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, αλλά και ένας κορυφαίος επιστήμονας που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Από το 2018, ως αναπληρωτής καθηγητής στα Ιωάννινα, είχε αναλάβει το κρίσιμο έργο της οργάνωσης του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος, κερδίζοντας τον σεβασμό συναδέλφων και ασθενών.

Η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ιατρική κοινότητα και οι οικείοι του ζητούν απαντήσεις για τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην απώλεια ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στο να σώζει άλλες ζωές.

-Με πληροφορίες από kosmoslarissa.gr