Ευθύνες στον παραχωρησιούχο καταλογίζει ο πρώην Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης για την κατολίσθηση στην Ιόνια Οδό με δημόσια παρέμβαση στην οποία προχώρησε.
Ο αυτοκινητόδρομος παραμένει κλειστός μετά το πρόβλημα στην Συκούλα με άγνωστο τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρει ότι το έργο δημοπρατήθηκε το 2006 με Σύμβαση Παραχώρησης, η οποία περιλάμβανε μελέτες, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια. Λόγω πρόχειρης δημοπράτησης, η κατασκευή ξεκίνησε ουσιαστικά το 2010, στο μέσο της οικονομικής κρίσης, και παραδόθηκε το 2017.
Η πρόσφατη κατολίσθηση αναδεικνύει ότι οι γεωλογικές, γεωτεχνικές και υδρολογικές μελέτες του Παραχωρησιούχου δεν ήταν επαρκείς. Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, ο Παραχωρησιούχος πρέπει να επιβαρυνθεί με πρόστιμο, να αναστείλει τη λειτουργία των διοδίων στο τμήμα που δεν λειτουργεί και να αποκαταστήσει την ασφαλή λειτουργία του δρόμου.
Ο πρώην υφυπουργός τονίζει ότι οι αρμόδιοι δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν χρόνο αποκατάστασης, ενώ η κατολίσθηση παραμένει ενεργή. Παράλληλα, επισημαίνει την ταλαιπωρία των οδηγών και τις οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή, καθώς οι χρήστες πληρώνουν διόδια για τμήμα του αυτοκινητόδρομου που δεν χρησιμοποιούν, χωρίς καμία ανακοίνωση ή μέτρα από την κυβέρνηση ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης θυμίζει την αντίστοιχη περίπτωση του 2009 στα Τέμπη, όπου λόγω βροχοπτώσεων επιβλήθηκε πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ στον Παραχωρησιούχο και αναστάληκε η λειτουργία των διοδίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση και αυστηρή αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης.
«Μένω σε αυτά τώρα», καταλήγει ο πρώην υφυπουργός, ζητώντας σαφή μέτρα για τον έλεγχο και την αποκατάσταση του αυτοκινητόδρομου.