Η πρώτη δράση εθελοντικού χαρακτήρα για το 2026 στον Δήμο Ηγουμενίτσας έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και αφορά στον καθαρισμό της παραλίας κατά μήκος του ποδηλατόδρομου της πόλης.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, έχουν επιλεγεί τρία σημεία παρέμβασης με κριτήριο την εύκολη προσβασιμότητα και τον όγκο των πλαστικών απορριμμάτων:
- Από το πρώτο κιόσκι έως τον Κωπηλατικό.
- Από την περιοχή των αλιευτικών σκαφών έως τη βρύση.
- Το νέο τμήμα του ποδηλατόδρομου έως το Κυπαρίσσι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας.
Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 09:30 στο πρώτο κιόσκι για την κατανομή τους σε ομάδες, ενώ ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 10:00, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση της δράσης. Οι διοργανωτές θα παρέχουν γάντια, σακούλες απορριμμάτων και νερό. Οι εθελοντές καλούνται να φέρουν άνετα ρούχα και καλή διάθεση.
Για καλύτερο συντονισμό της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στον αριθμό 6948947490.
Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Πολιτιστικών Δράσεων και Επαφών με τους Απόδημους, κα Κατερίνα Μονάχου, καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στον τόπο τους.