Ιωάννινα: Ένας ακόμη σοβαρός τραυματισμός στα κολωνάκια των πεζοδρόμων

peodromos

Ένα ακόμη ατύχημα, ένας ακόμη σοβαρός τραυματισμός πεζής γυναίκας, έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα με τα περίεργα κολωνάκια στους πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου των Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα άλλωστε είχε καταγραφεί από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του έργου, προ δεκαετίας και πλέον.

Από τότε έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα πεζών και αρκετοί τραυματισμοί. Τα κολωνάκια που πήραν διάφορες ονομασίες από τους κατοίκους της περιοχής όπως «τα δόντια του καρχαρία» παραμένουν στην θέση τους παρότι πλέον δεν υπάρχει καμία δέσμευση από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Προ λίγων ημερών η βόλτα μίας γυναίκας κατέληξε σε δυσάρεστη περιπέτεια. Χτύπησε σε ένα από τα  κολωνάκια, έπεσε στο έδαφος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Πέρα από τους μώλωπες και τις εκδορές φέρει κατάγματα και θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για την ανάρρωση.

Ανάλογα ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν ενώ κατά καιρούς από τον Δήμο έχει αναγνωριστεί η επικινδυνότητα που έχουν τα συγκεκριμένα κολωνάκια.

Η απομάκρυνσή τους καθίσταται μονόδρομος και θα πρέπει να κινηθεί επιτέλους η διαδικασία προς την κατεύθυνση αυτή.