Σαρώνουν οι άνεμοι τον ορεινό όγκο της Ηπείρου – Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος

dentra pesmena

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της Ηπείρου με προβλήματα να καταγράφονται στους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Πεσμένα δέντρα και ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης είναι τα σημαντικότερα με αρκετά χωριά να βρίσκονται και πάλι στο σκοτάδι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι το απόγευμα είχε δεχθεί 15 κλήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν σε κοπές δέντρων.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε επιφυλακή όπως και οι υπηρεσίες των Δήμων καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο την περιοχή την Τετάρτη.

Στο μεταξύ σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει των επικείμενων καιρικών φαινομένων.. Σε έκτακτη διυπουργική που έγινε αποφασίστηκε  το Πυροσβεστικό Σώμα να τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, ενώ ενεργοποιείται πλήρως το επιχειρησιακό σχέδιο με διασπορά δυνάμεων και μέσων, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών, η Δασική Υπηρεσία, ο ΔΕΔΔΗΕ, ο ΑΔΜΗΕ, η ΕΥΔΑΠ, το ΕΚΑΒ και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού.