Με ιδιώτη χειρουργό προσπαθεί να καλύψει τα κενά το Νοσοκομείο Άρτας

nosokomeio artas

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας αναζητά λύσεις για να κρατήσει όρθια τη Χειρουργική Κλινική, επιλέγοντας αυτή την φορά  τη συνεργασία με ιδιώτη. Με επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η διοίκηση του νοσοκομείου καλεί ειδικευμένο ιατρό Γενικής Χειρουργικής να προσφέρει τις υπηρεσίες του για διάστημα ενός έτους, με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Η απόφαση αποτυπώνει με σαφήνεια το διαχρονικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά τα μικρότερα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στο έγγραφο, οδηγούν στη λύση της προσωρινής συνεργασίας με ιδιώτη, προκειμένου να διασφαλιστεί η καθημερινή λειτουργία της κλινικής και η κάλυψη των εφημεριών. Αν βέβαια βρεθεί ιδιώτης που θα θελήσει να συνεργαστεί..

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο γιατρός θα εργάζεται σε πρωινό ωράριο και θα πραγματοποιεί έως δέκα ενεργές εφημερίες τον μήνα, με αμοιβή αντίστοιχη εκείνης επιμελητή Α’ του ΕΣΥ. Η συνεργασία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας και θα ισχύσει για έναν χρόνο, χωρίς ωστόσο να δίνει μόνιμη απάντηση στο πρόβλημα.

Η επιλογή αυτή αναδεικνύει την αδυναμία κάλυψης οργανικών θέσεων μέσω μόνιμων προσλήψεων, αφήνοντας τα νοσοκομεία να λειτουργούν με λύσεις ανάγκης και χρονικούς περιορισμούς. Για τους ασθενείς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, η πρόσληψη ιδιώτη γιατρού αποτελεί μια προσωρινή ανάσα, αλλά όχι τη σταθερή λύση που θα εξασφάλιζε συνέχεια, ασφάλεια και επάρκεια στη δημόσια περίθαλψη.