Από το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσουν εργασίες για την απομάκρυνση της μεταλλικής περίφραξης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ώστε το απόγευμα να είναι όλα έτοιμα για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Λόγω των εργασιών που θα γίνουν θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα ανόδου της οδού, στο τμήμα από τη συμβολή με την οδό 28ης Οκτωβρίου (κεντρικά φανάρια) έως τον κυκλικό κόμβο στο Δικαστικό Μέγαρο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω εργοταξιακής σήμανσης, ενώ όπου απαιτείται θα υπάρχει συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση πεζών και οδηγών.
Το άνοιγμα του δρόμου αναμένεται να συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου ειδικά το διάστημα των εορτών όπου η κίνηση θα είναι αυξημένη.