Το ΕΚΑΒ προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς, με στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED/CPR).
Οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις ΚΑΡΠΑ και χρήση AED σε πρακτικούς σταθμούς δεξιοτήτων, με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές. Παράλληλα, θα ενημερώνουν τους πολίτες για τη σημασία των βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών και τον ρόλο του ΕΚΑΒ ως επίσημου φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΕΚΑΒ – Παραρτήματα Ιωαννίνων και Τομείς:
- Ιωάννινα: Έμπροσθεν κτιρίου Περιφέρειας Ηπείρου, 12:00–14:00
- Φιλιππιάδα: Κεντρική πλατεία, 12:00–14:00
- Πρέβεζα: Έμπροσθεν Δημαρχείου, 12:00–14:00
- Κέρκυρα: Πλατεία Ανουτσιάτα, 12:00–14:00
- Ηγουμενίτσα: Πεζόδρομος Γρηγορίου Λαμπράκη, 12:00–14:00
- Άρτα: Πλατεία Κιλκίς, 12:00–14:00
Η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και τη μείωση των θανάτων από καρδιακή ανακοπή στην Ελλάδα.