Διπλή παρουσίαση κβαντικής επιστήμης στα Ιωάννινα- Ο Στέφανος Τραχανάς στο ΤΕΕ

traxanas stefanos

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 2025, ο διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, Στέφανος Τραχανάς, επισκέπτεται τα Ιωάννινα για δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με επίκεντρο την κβαντική επιστήμη και την εκπαιδευτική της διάσταση.

Η πρώτη εκδήλωση, ανοικτή στο ευρύ κοινό, πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 στις 19:00 στο ΤΕΕ (Αραβαντινού 6–8) με θέμα: “Το κβαντικό σύμπαν – Ένα σπίτι για τη ζωή“. Η ομιλία αποτελεί ευκαιρία για παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Τραχανά, «Ο Βομβιστής και ο Στρατηγός», ενώ θα προλογίσουν οι επικοινωνός της επιστήμης Στέφανος Βαμβάκος και ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Βασίλης Παπανικολάου, μέλος του ΤΕΕ. Η διοργάνωση γίνεται από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Ο Αναγνώστης.

Η δεύτερη εκδήλωση, που απευθύνεται σε καθηγητές Φυσικής και μαθητές Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2025 στις 18:30, επίσης στο ΤΕΕ Ιωαννίνων, με θέμα: “Η κβαντομηχανική στο Λύκειο: Ένα στοίχημα που αξίζει να κερδηθεί“. Σκοπός της είναι να αναδείξει τη σημασία της εισαγωγής της κβαντομηχανικής στη σχολική εκπαίδευση και να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προλογίζει ο φυσικός Σπύρος Κλείτσας, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΠΑΝΕΚΦΕ και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Ο Αναγνώστης.

Οι δύο αυτές εκδηλώσεις αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να γνωρίσει την κβαντική επιστήμη, να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και να συζητήσει τρόπους ενσωμάτωσης της κβαντομηχανικής στην εκπαίδευση.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google