Από το Νησί η πανηγυρική έναρξη του Γύρου Λίμνης

giros nisi

giros nisi

Τους δρόμους του Νησιού, που προσφέρονται για περιπάτους και τρέξιμο μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με σημαντικά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, έβαλε στον «χάρτη» του δρομικού κινήματος ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών, με την απόλυτα επιτυχημένη, πανηγυρική έναρξη των εκδηλώσεων του φετινού 9ου Γύρου Λίμνης.

Περισσότεροι από 600 δρομείς και περιπατητές, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στους αγώνες των 3.600 και 1.600 μέτρων με την επωνυμία «Τρέχω και Περπατώ στους δρόμους του Νησιού», με εκκίνηση από τη θέση Σαράϊ και τερματισμό στο Μουσείο του Αλή Πασά, ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνοι που χειροκρότησαν τους δρομείς.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την κάθε στιγμή της εντυπωσιακής παραλίμνιας διαδρομής, σε απόσταση επαφής με το νερό και δίπλα από ένα παρθένο δασύλλιο, αλλά και τα περάσματα στα σοκάκια και τις πλατείες του γραφικού παραδοσιακού οικισμού.

Μεγάλη ήταν η βοήθεια των εθελοντών με πολυάριθμα μέλη του Ποσειδώνα να βρίσκονται σε όλο το μήκος της διαδρομής, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να καλύπτει τον αγώνα, ενώ υπήρχαν και σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων και του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας έτοιμα να επέμβουν.

Στο Νησί βρισκόταν και όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ σε επιφυλακή ήταν το ΕΚΑΒ.

Μετά το τέλος των αγώνων, ακολούθησε η επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, από την πρόεδρο του ΑΟ Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια και τον αντιπρόεδρο Ηλία Σπυριούνη, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν το ίδιο ενεργά τους αγώνες των 30χλμ, 10 χλμ. και 5 χλμ, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.
{jathumbnail off}

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google