Η απόδοση δημόσιου χώρου στους πολίτες είναι σαφώς ένα πολύ σοβαρό και ουσιαστικό ζήτημα και οφείλει να είναι προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή.
Απόδοση δημόσιου χώρου όμως δεν σημαίνει το κλείσιμο ενός δρόμου κάθε Κυριακή, όπως συμβαίνει με την παραλίμνιο των Ιωαννίνων.
Κι αυτό γιατί τις ίδιες ώρες που πολίτες και επισκέπτες μπορεί να απολαμβάνουν την βόλτα ή την ποδηλατάδα τους, σε κάποιους άλλους δρόμους, στην ίδια πόλη, άλλοι πολίτες ταλαιπωρούνται και ζουν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Η παραλίμνιος απαιτεί πλέον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μία ολιστική παρέμβαση, όπως αρέσκονται να λένε και στο δημοτικό συμβούλιο..
Ένα σχέδιο που θα αναδεικνύει το πιο επισκέψιμο κομμάτι της πόλης και δεν θα κάνει την ζωή δύσκολη σε κανέναν.. Μπορεί να υπάρξει;
Προφανώς μπορεί, αρκεί οι ειδικοί να ασχοληθούν σε βάθος και με ουσία και όχι μόνο για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.