Ο Δήμος Δωδώνης ήταν ένας από αυτούς που συνέδραμαν έμπρακτα τα όμορα χωριά του Δήμου Ζηρού τα οποία φλέγονταν.
Τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του Δήμου βρέθηκαν στην Παναγιά και την ευρύτερη περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους που παρά το μήνυμα για εκκένωση παρέμειναν στον τόπο τους και έσβηναν με όσα μέσα διέθεταν.
Μέχρι αργά το βράδυ, όλοι είχαν γίνει μια γροθιά για να υπερασπιστούν το χωριό, σπίτια και επιχειρήσεις.
Επίσης ο Δήμος Δωδώνης μερίμνησε για την φιλοξενία κατοίκων από χωριά που εκκενώθηκαν.
Οι ενέργειες αυτές ήταν έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους που κινδύνευαν δίπλα στους οποίους βρέθηκε και ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Ντακαλέτσης.
Ο ίδιος σημειώνει με έμφαση πως αν κάτι πρέπει να αναδειχθεί είναι η τεράστια προσφορά των ίδιων των κατοίκων και ειδικά των νέων που εθελοντικά και με αυτοθυσία παρέμειναν και έσβηναν την φωτιά στον τόπο τους.