Με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και άστατο καιρό σε ορισμένες περιοχές της χώρας ξεκινάει η εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
Στην Ήπειρο, στο βορειότερο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας) και στη Θεσσαλία θα παρατηρηθούν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τοπικά στα βόρεια. Θα φτάσει στη Μακεδονία, στο Ιόνιο και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου τους 32 με 33 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο τους 34 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 05-08-2025
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικούς όμβρους, μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης), όπου θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 30 με 33 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-08-2025
Σχεδόν αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεις διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6, βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-08-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7, βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-08-2025
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.