Κάθε μέρα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άρτας το οποίο δεν καταφέρνει να λειτουργήσει επαρκώς ούτε τις ημέρες των εορτών όπου η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Η Πνευμονολογική Κλινική στελεχώνεται πλέον από δύο μόνο ιατρούς με την πρωινή βάρδια να συμπληρώνεται από αγροτικούς. Παράλληλα η Παθολογική και η Χειρουργική, έχουν μετατραπεί σε ωρολογιακές βόμβες με έναν μόνο ιατρό σε εφημερία!
Το Μεγάλο Σάββατο, εν μέσω προσέλευσης πλήθους κόσμου για τις γιορτές, ο αξονικός του νοσοκομείου δε θα λειτουργεί καθώς δεν εφημερεύει γιατρός ενώ ακολουθούν άλλες τρεις ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα που το νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο από εφημερεύοντα στο Ακτινοδιαγνωστικό!
Χαρακτηριστικό είναι ότι για να παραμείνει το νοσοκομείο σε στοιχειώδη λειτουργία έχουν μετακινηθεί αγροτικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Καλεντίνης και Πραμάντων ώστε να καλύψουν ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής.
Αγροτικοί γιατροί από τους Φιλιάτες κλήθηκαν να κάνουν εφημερία χωρίς ειδικό γιατρό ενώ το Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι έχει αφεθεί με δύο γιατρούς και τους αγροτικούς που πρέπει να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους.