Στα Σύβοτα το πρώτο καταδυτικό πάρκο της Ηπείρου- Αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης

sivota bella vraka 1

Μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια περνάει πλέον στην φάση της υλοποίησης και μετά την υποβολή φακέλου στο Ταμείου Ανάκαμψης, η Ήπειρος αναμένεται να αποκτήσει το πρώτο καταδυτικό πάρκο.

Κι αυτό θα είναι στην περιοχή των Συβότων.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα Σύβοτα το οποίο είναι το πρώτο στην Ήπειρο που γίνεται πράξη.

Η χωροθέτηση του Πάρκου είχε εγκριθεί το περασμένο φθινόπωρο και ακολούθησε η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Την υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες εργασίες έκανε γνωστή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα εμπλουτίσει το τουριστικό προιόν του Νομού.

Το καταδυτικό πάρκο στα Σύβοτα έχει οριοθετηθεί στην περιοχή Αγίου Νικολάου – Μπέλα Βράκα.