Τα νεκρά πλατάνια εξακολουθούν να γεμίζουν τα ποτάμια!

platania potami

Δεν έχει τέλος το πρόβλημα με τα νεκρά πλατάνια που καταλήγουν στις κοίτες των ποταμών. Και η προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει απάντηση μέσω σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία για την απομάκρυνσή τους αποδείχθηκε αναποτελεσματική στην περίπτωση της Ηπείρου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Περιφερειακή Αρχή η οποία συνεχίζει να προχωρά σε καθαρισμούς ποταμών σε διάφορα σημεία.

Μάλιστα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε και έγγραφο του Δασαρχείου με το οποίο ζητείται η συνδρομή για την απομάκρυνση κορμών ή κλαδιών από τις  κοίτες των ποταμών.

Και όπως τόνισε η Περιφέρεια επιχειρεί να παρέμβει άμεσα σε κρίσιμα σημεία όπου η συσσώρευση κορμών μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ή και να απειλήσει με κατάρρευση γεφύρια.