Παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών Βιβής Χαραλαμπογιάννη, του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών έγινε η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος συνεπικουρούμενος από τους Μητροπολίτες Άρτας και Νικοπόλεως ενώ μετά τον θρησκευτικό ακολούθησε ο πολιτικός όρκος τον οποίο επέλεξαν αρκετά από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στην ομιλία του ανέφερε ότι η αυτοδιοικητική περίοδος που ολοκληρώνεται ήταν δύσκολη παρόλα αυτά όμως η Περιφέρεια Ηπείρου στάθηκε όρθια και ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις.
«Αρκετές από τις αντιξοότητες παραμένουν αλλά η νέα αυτοδιοικητκή περίοδος ξεκινά με καλύτερους οιωνούς. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους πως με την συνεργασία όλων και σκληρή δουλειά θα προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Όπως προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και μέριμνα της η επίλυση κάθε προβλήματος που θα προκύψει ενώ σταθερή επιδίωξη είναι η ολοκλήρωση των υποδομών που χρειάζεται η περιοχή.