Όχι της Περιφέρειας για το αιολικό του Περιστερίου

aioliko parko

Ομόφωνα  αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Α.Σ.Π.Η.Ε., ισχύος 36,4 MW, στη θέση «Περιστέρι», των Δ.Ε. Εγνατίας και Μετσόβου του Δήμου Μετσόβου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, εισηγήθηκε να υπάρξει αρνητική γνωμοδότηση, καθώς η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημεία που χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης.

Έτσι η απόφαση ήταν ομόφωνη, ωστόσο το ζήτημα με τις εισηγήσεις του αντιπεριφερειάρχη για τα έργα ΑΠΕ παραμένει. Ουδέποτε εξηγήθηκε με ποια κριτήρια γίνονται αρνητικές ή θετικές εισηγήσεις για τα έργα της συγκεκριμένης μορφής.

Κι αυτό όταν ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την θετική γνωμοδότηση για το υδροηλεκτρικό στο Τρίστενο η κατασκευή του οποίου απειλεί τους λιγοστούς ανθρώπους της περιοχής που έχουν επενδύσει στον πρωτογενή τομέα και τις βιολογικές καλλιέργειες.