Θεσσαλονίκη και Ρώμη ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των φετινών πολυήμερων μαθητικών εκδρομών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει η «Καθημερινή», φέτος συνολικά 17.643 μαθητές από 362 λύκεια πραγματοποίησαν πολυήμερες εκδρομές εκτός ή εντός Ελλάδος.
Ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Θεσσαλονίκη, την οποία επέλεξαν 5.464 μαθητές (το 36% του συνόλου) από 107 σχολεία.
Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός ήταν τα Ιωάννινα που τα επισκέφθηκαν 1.813 μαθητές 34 σχολείων.
Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, και την πρώτη μεταξύ των προορισμών του εξωτερικού, βρίσκεται η Ρώμη (1.491 μαθητές – 29 σχολεία) και ακολουθεί η Βουδαπέστη (1.237 μαθητές – 20 σχολεία).
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Γενεύη, η Φλωρεντία, η Βιέννη, η Ρόδος, ο Βόλος και η Πράγα. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι μαθητές είτε επέλεξαν περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας χωρίς μεγάλο κόστος μετακίνησης, είτε προορισμούς του εξωτερικού με χρήση προσφορών τουριστικών πακέτων.
Η ΟΛΜΕ, πάντως, ζήτησε να ψηφιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο για τις εκδρομές, καθώς, όπως ανέφερε «ενώ όλοι απαιτούν από τους καθηγητές να είναι υπεύθυνοι για ό,τι προκύψει, καμία ουσιαστική μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την κατάλληλη προετοιμασία τους ώστε να είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο.