Αντεπίθεση του δήμου στην αφισορύπανση

AFISORYP 18 8

AFISORYP 18 8Στην αντεπίθεση περνά ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η αφισορύπανση. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, δείχνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει τη συνέχιση της κατάστασης αυτής και να μην υπάρξει στο εξής καμία ανοχή.

Άλλωστε πρόκειται για μια πρακτική που προσβάλλει την αισθητική αλλά και την εικόνα της πόλης ενώ επιβαρύνει τον τομέα της καθαριότητας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, προβλέπεται η επιβολή ειδικών τελών και προστίμου για τις περιπτώσεις αυθαίρετης και παράνομης αφισοκόλλησης, είτε στα ταμπλό του Δήμου, είτε οπουδήποτε αλλού και καθιστά σαφές πως δεν πρόκειται να επιδείξει ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς.

Θα τηρήσει αποφασιστική στάση απέναντι σε όσους ρυπαίνουν την πόλη, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αυστηρότητας.

Η παράνομη και αυθαίρετη αφισοκόλληση, οι ρίψεις φέιγ-βολάν, καθώς και η ανάρτηση πανό, απαγορεύεται σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους (προσόψεις κτιρίων, πλατείες, δένδρα, στύλους της ΔΕΗ, κάδους απορριμάτων, πεζοδρόμια, στέγαστρα αφετηριών και στάσεων αναμονής επιβατών λεωφορείων, περίπτερα κτλ).

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου:
—η αυθαίρετη και παράνομη αφισοκόλληση, είτε στα ταμπλό του Δήμου, είτε οπουδήποτε αλλού, τιμωρείται με επιβολή εφάπαξ προστίμου 1.500 ευρώ

—το τέλος ρύπανσης από διαφημίσεις ανέρχεται στα 9 ευρώ/m2 εβδομαδιαίως.

Όσοι διαφημίζονται στα διαφημιστικά πλαίσια του Δήμου, θα καταβάλλουν το τέλος αυτό για τα μισά τετραγωνικά μέτρα της διαφημιζόμενης επιφάνειας, με την προϋπόθεση όμως, ότι έχουν πάρει τη σχετική άδεια διαφήμιση από το Δήμο, διαφορετικά θα καταβάλλεται στο σύνολό του.

—το τέλος για παράνομη ανάρτηση πανό σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google