Νέο σκάνδαλο με νοθευμένη ελληνική φέτα στη Σουηδία!

feta n

Ο «λευκός χρυσός» της χώρας, η ελληνική φέτα δέχεται ένα ακόμη πλήγμα εκ των έσω. Η πρακτική επιχειρήσεων και ο εμπορικός πόλεμος που φαίνεται ότι μαίνεται στο χώρο ενέχει σοβαρό κίνδυνο υποβάθμισης και απαξίωσης του σημαντικότερου εξαγωγικού προιόντος της χώρας.

Πριν ο θόρυβος με την υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας «Όμηρος» που έστελνε στη Γερμανία νοθευμένη φέτα κοπάσει ξεσπά δεύτερο σκάνδαλο.

Μετά από έλεγχο που έκαναν οι αρχές της Σουηδίας διαπίστωσαν ότι η εταιρεία με την επωνυμία BABA FARM αντί για φέτα διακινούσε λευκό τυρί. Η υποτιθέμενη φέτα ήταν παρασκευασμένη μόνο με αγελαδινό γάλα, και όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία με γάλα που είχε εισαχθεί στην Ελλάδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή η εταιρεία που εμπλέκεται έχει έδρα την Θεσσαλία.

Μετά και αυτό το περιστατικό θεωρείται βέβαιο ότι χώρες, όπως η Γαλλία και η Δανία, θα καταθέσουν αίτημα στην Κομισιόν με το οποίο να ζητούν να παράγουν και αυτές τυρί φέτα από το αγελαδινό γάλα τους, που έχει και χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το ελληνικό.

Οι ελληνικές αρχές στη Σουηδία είναι υποχρεωμένες να ερευνήσουν την υπόθεση και να στείλουν όλα τα στοιχεία στην Ελλάδα, για τα περαιτέρω.

Ο ΣΕΚ σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:  «Μετά την υπόθεση της εταιρίας που πουλούσε μαϊμού φέτα ΠΟΠ στη Γερμανία και το χάιδεμα του ΥπΑΑΤ με τιμωρία «για γέλια», άνοιξε η όρεξη όλων των επίδοξων νοθευτών. Εμείς πιστεύουμε ότι τέτοια συμβάντα πρέπει να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις εναντίον της χώρας, των παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος και των υγιών επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα γάλακτος. Ζητάμε άμεσα: Την κινητοποίηση της Κυβέρνησης και όλων των αρμόδιων Υπουργείων στην κατεύθυνση της προστασίας των αγνών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων τόσο στην εσωτερική όσο και εξωτερική αγορά. Να οριστούν με νόμο ως εγκληματικές πράξεις οι «ελληνοποιήσεις» και οι νοθείες ΠΟΠ προϊόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ