Η ΔΕΥΑΗ στέλνει… στην Εφορία το Πανεπιστήμιο!

igoumenitsa tei

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εδώ και μερικούς μήνες στρέφεται με κάθε ευκαιρία εναντίον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Και το κάνει σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση για κλείσιμο των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Απόφαση αποκλειστικά κυβερνητική.

Ο Δήμος όμως δεν τα βάζει με την κυβέρνηση… Και στρέφεται με κάθε ευκαιρία εναντίον του Πανεπιστημίου, τακτική που προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Αυτή την φορά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε στον καταλογισμό, στην Εφορία οφειλών προηγούμενων ετών. Οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από τα τμήματα του πρώην ΤΕΙ και μάλλον η ίδια η επιχείρηση δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να τις εισπράξει στην ώρα τους!

«Ο καταλογισμός έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση ή πρόταση διακανονισμού, κάνοντας δύσκολη τη λειτουργία του Ιδρύματος, στην πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19», τονίζει σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Σύγκλητος εκφράζει την ανησυχία της για την αρνητική αυτή εξέλιξη που πλήττει το κύρος του Πανεπιστημίου και διαταράσσει τις σχέσεις του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google