Από το 94 ο έλεγχος σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

PASEGESΤην διεύρυνση του οικονομικού ελέγχου στις αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1994, με τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ ανακοίνωσε την Τρίτη 2/10 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο του ελέγχου που αρχικά αφορούσε τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011, είναι η γενικότερη λειτουργία των Οργανώσεων, καθώς επίσης η διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος στην παράλογη ενίσχυση του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού. Τα χρήματα αυτά πλέον θα δίδονται σε οικογένειες πολύτεκνων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, διευκρινίζοντας πως η επέκταση του ελέγχου στις οργανώσεις γίνεται με οδηγία του Πρωθυπουργού.

Η απάντηση της ΠΑΣΕΓΕΣ

Αναφορικά με τη σημερινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, επιστρέφει στον κ. Χαρακόπουλο τον χαρακτηρισμό περί «κρατικοδίαιτων» γιατί αν κάποιοι είναι κρατικοδίαιτοι αυτοί είναι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον προϋπολογισμό και τον έλληνα φορολογούμενο. Ο πόρος που εισπράττει μέσω του ΕΛΓΑ καταβάλλεται αποκλειστικά από τους αγρότες και τους παραγωγούς και είναι ανταποδοτικός καθώς επιστρέφει και πάλι στους αγρότες μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σήμερα που κορυφώνεται η συζήτηση για τα εξοντωτικά μέτρα που θα επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα, κάποιοι θέλουν να συμψηφίσουν τη συνδρομή των αγροτών προς την ΠΑΣΕΓΕΣ ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο με την περικοπή από τους αγρότες περίπου 500 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τη μείωση στην επιστροφή ΦΠΑ, τη μείωση στις αγροτικές συντάξεις κλπ. Δεν νομιμοποιούνται να το κάνουν και δεν θα τους επιτρέψουμε να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Θα συμφωνούσαμε στην περικοπή κάθε επιχορήγησης προς όλους τους φορείς και τους θεσμούς και για να γίνει «μια καλή αρχή» ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει να αρχίσει η διαδικασία αυτή με την κατάργηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει συνυπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ότι και να κάνουν τη φωνή της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θα τη φιμώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ