9.700 έλεγχοι στην Ήπειρο! Στο… μικροσκόπιο η παραλίμνιος

elegxoi elas

9.700 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ήπειρο. Από τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 155 παραβάσεις.

Τα στοιχεία έδωσε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου Ηλίας Μήτσιος επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση ενώ υπογράμμισε ότι η σωματική άσκηση θα πρέπει να γίνεται πέριξ της κατοικίας του καθενός ώστε να αποφεύγονται συνωστισμοί όπως συμβαίνει στην παραλίμνιο.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, υπήρξαμε ξεκάθαροι. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας. Άλλωστε,  αποστολή της Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη από την εγκληματικότητα. Αυτή τη φορά η Πολιτεία, όμως, μας ανέθεσε να διαφυλάξουμε και τη δημόσια υγεία, ένα αγαθό υπέρτατο και κοινό για όλους μας.

Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά τα μέτρα, αλλά πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εκτυλίσσεται ραγδαία. Επομένως, δε μπορούμε και δε γίνεται να ανεχθούμε τους λίγους, έστω, που παραβαίνουν τις οδηγίες, όχι απλά της Πολιτείας, αλλά της ίδιας της επιστήμης, που είναι και η αρμοδιότερη όλων.

Τονίζουμε για ακόμη μία φορά: είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη αλλά και απέναντι σε κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας», τόνισε ο κ. Μήτσιος στις δηλώσεις του.

Διευκρίνισε ότι οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θεσπίστηκαν ώστε να μπορούν οι πολίτες να ικανοποιούν ζωτικής σημασίας ανάγκες και δεν θα πρέπει να γίνουν η κερκόπορτα που θα διευκολύνει τη διασπορά του ιού.

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την συγκέντρωση πολλών πολιτών στην πλατεία Μαβίλη και την παραλίμνιο για λόγους άθλησης.

Από διαφορετικές περιοχές της πόλης.

«Έχει διασαφηνιστεί και από την περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας, ότι σωματική άσκηση νοείται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας. Αυτονόητο είναι ότι αυτό ισχύει και για τους άλλους λόγους μετακίνησης, που θα πρέπει η χρήση τους να γίνεται λελογισμένα. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται ξεκάθαρα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την επιτυχία των περιοριστικών μέτρων, η ατομική ευθύνη», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ