Με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 9ου ΓΕΛ

FYSHΑνοιχτή εκδήλωση που συνδυάζει κινούμενο σχέδιο, κινηματογραφική ταινία και θεατρική παράσταση οργανώνει το 9ο ΓΕΛ Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων στο Πολυθέαμα την Τρίτη, 14/05/2013 και ώρα 19:00.

Θα παρουσιαστούν:

1.            Σειρά ταινιών «animation» μικρού μήκους που δημιούργησαν μαθητές της Γ τάξης  με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής κ. Γιώτη Σοφίας, με θέμα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας και τρόποι αντιμετώπισής τους. Οι ταινίες δημιουργήθηκαν στo πλαίσιo υλοποίησης προγράμματος καινοτόμων δράσεων κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2012-2013. 2.            Κινηματογραφική ταινία μεσαίου μήκους με τίτλο  «Τα πάντα ρει» η οποία πραγματεύεται την κατάσταση στον χώρο της εργασίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Πρωταγωνιστές είναι μαθητές της Β τάξης σε σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι και το οποίο βασίζεται σε συνεντεύξεις που πήραν από επαγγελματίες της πόλης στo πλαίσιo ερευνητικής εργασίας. Την γενική επιμέλεια του project είχαν οι καθηγήτριες κ. Γιώτη Σοφία και κ. Παυλίδη Ελευθερία. Το συμπέρασμα της εργασίας  που οι μαθητές με χιούμορ και αισιοδοξία αποτυπώνουν στην οθόνη είναι πως ο άνθρωπος πρέπει πάντα να είναι αγωνιστής, να προσαρμόζεται διαρκώς στις συνεχείς αλλαγές για να μπορεί να επιβιώσει και δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Η συνέχεια επί της οθόνης…

 

3.            Θεατρική παράσταση με  αποσπάσματα θεατρικών έργων των Ιονέσκο, Κοκτώ, Μουρσελά, αυτοσχεδιασμούς, καθώς και χιουμοριστικά κείμενα της Έλενας Ακρίτα. Μέσα από την ιδιαίτερη ματιά και στάση των εφήβων, τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση. Αυτοσαρκασμός, σχέσεις, προβληματισμοί, παράλογα της εποχής μας, σάτιρα αλλά και συναισθήματα. Κι όλα αυτά σε μια σπονδυλωτή παράσταση, με μουσική, κίνηση, λέξεις και εικόνες, με πρωταγωνιστές μαθητές της Β τάξης, συντονίστριες καθηγήτριες τις κ. Τσίρκα Αγνή και κ. Στέφου Σταθούλα και την καθοιστική βοήθεια της κ. Κούλα Γιάννας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ