Χτύπημα με τα όλα του από τη Δίωξη Ναρκωτικών!!!

ASTYNOMIKOI_BOYNO883 κιλά χασίς, πυροβολισμοί κι ένας κυνηγός που κινδύνευσε…

Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ οργάνωνε επί τριήμερο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στη μεθοριακή γραμμή των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Οι αστυνομικοί απέδειξαν ότι βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τα κυκλώματα που προσπαθούν να μεταφέρουν ναρκωτικά στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί Αλβανοί κι Έλληνες συνεργάτες τους, μετά τις πολλές προσπάθειες που έκαναν τον τελευταίο καιρό, αλλά συνάντησαν απέναντί τους την ελληνική αστυνομία, άλλαξαν τρόπους και δρόμους για την μεταφορά του χασίς.

Έτσι δημιουργούν «καβάντζες» σε σημεία τα οποία φυλάσσονται από ένοπλους πια και ψάχνουν αγροτικούς κυρίως δρόμους για την μεταφορά.

Εδώ και μερικές ημέρες άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων είχαν εντοπίσει στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας ίχνη ατόμων και ζώων να κινούνται προς τη Λίστα Φιλιατών. Κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για σπείρα που διακινεί ναρκωτικά κι έτσι έθεσαν την ευρύτερη περιοχή σε διακριτική παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το σημείο όπου αποθηκεύτηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και από το απόγευμα του Σαββάτου ήταν κυριολεκτικά με το όπλο στο χέρι καθώς η κίνηση ύποπτων οχημάτων είχε ήδη ξεκινήσει. Τα ναρκωτικά φυλάγονταν από ομάδα πέντε Αλβανών εκ των οποίων οι τρεις ήταν ένοπλοι.

Ένα από τα ύποπτα αυτοκίνητα που κινούνταν σε αγροτικό δρόμο προς το Γαρδίκι Θεσπρωτίας συνάντησε τυχαία έναν κυνηγό. Βλέποντας λοιπόν τον άνθρωπο με τη κυνηγετική στολή και όλες τις σχετικές εξαρτήσεις εκτίμησε ότι πρόκειται για αστυνομικό.

Έτσι μέσα από το αυτοκίνητο πυροβόλησαν εναντίον του… Ο κυνηγός σώθηκε από τύχη και τότε οι αστυνομικοί δεν είχαν άλλα περιθώρια παρά να επέμβουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι Αλβανοί υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα ναρκωτικά και να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί στο σημείο αυτό βρήκαν 13 σάκους και από έλεγχο που έκαναν στον τόπο όπου φυλάσσονταν τα ναρκωτικά βρήκαν άλλους δώδεκα. Συνολικά εντόπισαν και κατέσχεσαν 25 σάκους με 790 δέματα, συνολική ποσότητα 883 κιλά.

Είναι η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, ποσότητα που κατάσχεται σε μία και μόνο επιχείρηση. Μία επιχείρηση πολύ καλά οργανωμένη, στην οποία αν δεν προέκυπτε ο αστάθμητος παράγοντας… κυνηγός, θα είχε και πολλές συλλήψεις.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η τοπική αστυνομία αποδεικνύει πως βρίσκεται μπροστά από τα κυκλώματα, τα προλαβαίνει και με το δίκτυο πληροφοριών που έχει αναπτύξει μπορεί να δρα καταλυτικά.

Κάτω λοιπόν από αντίξοες συνθήκες και με πολλές δυσκολίες, αποδεικνύεται πως η οργάνωση, η θέληση και η σκληρή δουλειά, αποτελούν την καλύτερη ασπίδα στο οργανωμένο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ