87.000 έλεγχοι από τις ΚΟΜΥ σε Γιάννινα και Κακαβιά

test

Στις 87 χιλιάδες ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στο Νομό Ιωαννίνων και τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

Τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν από τις 15 ΚΟΜΥ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής μας, ειδικά σχολεία, οικοτροφεία, ιχνηλατήσεις, δομές χρονίως πασχόντων, δειγματοληψίες πολιτών σε Νοσοκομεία, εργοστάσια, μαζικές δειγματοληψίες κ.α., ενώ καθημερινή είναι η παρουσία των κλιμακίων στο Τελωνείο της Κακαβιάς, διενεργώντας ελέγχους σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα.

Οι δομές της περιοχής μας ελέγχονται με συνέπεια και υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με τη συχνότητα επανελέγχων εργαζομένων και ωφελούμενων.

Καθημερινά και τα σαββατοκύριακα, λειτουργεί σταθερό σημείο με δειγματοληψία ανοικτή για το κοινό, ώστε άμεσα να ελέγχεται όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Σταθερά σημεία ελέγχων υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας όπου ελέγχονται συνοδοί, ασθενείς και εργαζόμενοι των νοσοκομείων με τρία σταθερά σημεία σε κάθε νοσοκομείο.

Οι ΚΟμΥ επίσης πραγματοποιούν ανοικτές δειγματοληψίες για το κοινό με τακτικά drive through και δράσεις σε πλατείες, κοινοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξεταστεί δωρεάν. Ενδεικτικά αναφέρονται δράσεις μας στο Δήμο Λογγάδων, Καλπακίου, Μετσόβου, Ματσουκίου, Παρακαλάμου, Τζουμέρκων, Δωδώνης κ.α).

Επίσης οι ΚOμΥ Ιωαννίνων-Κακαβιάς ελέγχουν καθημερινά με δύο βάρδιες τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Εξίσου καθοριστική είναι η συμβολή των ΚΟμΥ στον εμβολιασμό πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης, τόσο στην πόλη μας, όσο και την υπόλοιπη Ήπειρο  και σε νησιά του Ιονίου. Συγκεκριμένα έχουν συμβάλλει στον εμβολιασμό ιδρυμάτων στην Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ