Εργαστήρι παραχάραξης το τυπογραφείο

PLASTA_PREBEZAΤις διαστάσεις και το εύρος των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων του 60χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου το οποίο είχε μετατραπεί σε εργαστήριο παραχάραξης ερευνά η Ασφάλεια της Πρέβεζας.

Ο 60χρονος συνελήφθη έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο καθώς και τυπογραφείο, που διατηρούσε και το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και σε αιφνιδιαστικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή.
  • ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
  • δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής (scanner), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • δύο σφραγίδες και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών αρχών καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.

Επίσης,  στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κενή γεμιστήρα  πολεμικού τυφεκίου.

 Η προανάκριση και οι αστυνομικές έρευνες  συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 60χρονου και το εύρος των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων του.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, κατηγορούμενος για το αδίκημα της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και  παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων»,   θα οδηγηθεί  στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ