84 νεκροί, 549 διασωληνωμένοι, 1388 νέα κρούσματα

koronoios ios

84 ακόμη νεκρούς μετρά η χώρα το τελευταίο 24ωρο. Υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων οι οποίοι ανέρχονται σε 549.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα ανέρχονται σε 1388.

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ δύσκολη με το σύστημα υγείας να βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

Ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται με Covid περίπου 4.400 ασθενείς ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια φτάνει το 86%.

Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια για να επιπεδωθεί η καμπύλη.

Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ο καθένας το προσωπικό του lockdown δηλαδή να επιλέξουν μια μικρή αλλά και σταθερή ομάδα από συγγενείς και φίλους που θα συναναστρέφονται.

Απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός μοιάζει με τη γρίπη, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε σχεδόν 100 θανάτους από COVID ενώ η επιδημική γρίπη δεν ξεπέρασε τους 100 θανάτους για ολόκληρη τη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ