Με επιτυχία 82% το Λύκειο Κομποτίου….

KOMPOTI_LYKEIOΤη μεγαλύτερη επιτυχία απ’ την ημέρα που λειτούργησε σημείωσε φέτος στις εισιτήριες εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ το Γενικό Λύκειο Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Για πάνω από μία δεκαετία είχε καθιερωθεί ως το πρώτο σε επιτυχίες Λύκειο της Περιφέρειας του Νομού μας πίσω, βέβαια, από τα τέσσερα του κέντρου της πόλης των Αρταίων.

Η κατεύθυνση προς το χώρο των σπουδών έχει παγιωθεί στη Δημοτική Ενότητα Κομποτίου, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες του σχολείου μας κάθε χρόνο να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Όμως, τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το ποσοστό εισαγωγής των αποφοίτων του Λυκείου Κομποτίου στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έφτασε το 82% αμέσως μετά το 1ο και 3ο Λύκειο της Άρτας αφήνοντας πίσω το 2ο και το 4ο για πρώτη φορά. Τριάντα οκτώ ήταν οι διαγωνισθέντες και εισάγονται οι τριάντα δύο. Επιπλέον, με το 10% βελτιώνουν δύο παιδιά τις σχολές τους.

Πολλά παιδιά σε όλη την έκταση του Δήμου έπιασαν καλές σχολές, κατά κύριο λόγο πανεπιστημιακού επιπέδου. Μάλιστα, μαθήτρια του Λυκείου Κομποτίου σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες σε πανελλήνια κλίμακα και εισάγεται τρίτη στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας, τμήμα της Σχολής Ικάρων. Ευρύτατη είναι η γκάμα των Σχολών που θα υποδεχτούν τους αποφοίτους: Νομική, Πληροφορική, Οικονομικό, Αστυφυλάκων, Παιδαγωγικό, Φιλολογική καθώς και άλλες που συνθέτουν συνολικά την εντυπωσιακή εικόνα του σχολείου μας. Να σημειώσουμε ότι πρόοδος έχει παρατηρηθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου και η ανοδική τους πορεία, από τα πρώτα χρόνια φοίτησης μέχρι και την εισαγωγή σε Σχολές, είναι φανερή. Άλλωστε, η φετινή σχολική χρονιά χαρακτηρίζεται από πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς.

Η Δημοτική Αρχή λειτούργησε και λειτουργεί καθημερινά ως αρωγός της σχολικής ζωής του τόπου. Επισκευάζει και αναμορφώνει τους σχολικούς χώρους, παρά τις μειωμένες επιχορηγήσεις, με σκοπό οι μαθητές να διδάσκονται σε ανθρώπινα, ασφαλή και λειτουργικά διδακτήρια. Στους μελλοντικούς και αδιαπραγμάτευτους στόχους μας είναι και η διαμόρφωση των αύλειων χώρων ώστε να διευκολύνεται η όποια δραστηριότητά τους. Ακόμη, ο Δήμος θα συνεχίσει να προσφέρει οικονομική ενίσχυση και να συμπαρίσταται σε κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης δηλώνει ιδιαίτερα ευτυχής καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων φανερώνουν μια χρονιά άκρως παραγωγική. Ως Δήμος, ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους παράγοντες της σχολικής ζωής του τόπου για τη συμβολή τους και θαυμάζουμε τους γονείς και τους δασκάλους των μαθητών για τη στήριξή τους. Κυρίως, όμως, οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά όλους τους μαθητές που δούλεψαν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα τη φετινή τους μεγάλη προσπάθεια. Σ’ όσους πέτυχαν στις σχολές τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, αλλά και σ’ όσους προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας δε σταματά στην πρώτη δυσκολία. Άλλωστε, η καταξίωση δεν κατακτάται μόνο με τις σπουδές άλλα μέσα από τις καθημερινές μάχες της ζωής. Τα συγχαρητήριά μας, τέλος, για την αξιέπαινη προσπάθεια όλων με την υπόσχεση ως Δήμος να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο για τη γενιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ