80 διαδρομές σε τρία αναρριχητικά πεδία της Κόνιτσας!

anarixitiko pedio

Την διάνοιξη 80 αναρριχητικών διαδρομών σε τρία αναρριχητικά πεδία στις περιοχές Καλόβρυση, Μπούση και Αμάραντος, ολοκλήρωσε ο Δήμος Κόνιτσας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας – EX_TOUR».

Η ολοκλήρωση της κατασκευής των τριών αναρριχητικών πεδίων αξιοποιεί το φυσικό απόθεμα της περιοχής και αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο αναρριχητικό πεδίο στην περιοχή Αμάραντου, δίπλα στα ιαματικά λουτρά της περιοχής, προσφέροντας  εύκολη πρόσβαση, δυνατότητες διαμονής και πολύ καλή ποιότητα βράχου.

Ένα δεύτερο αναρριχητικό πεδίο δημιουργήθηκε κοντά στο χωρίο Καλόβρυση και πολύ κοντά στο Μπουραζάνι που αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Τέλος, μόλις 2 χιλιόμετρα από πόλη της Κόνιτσας, δημιουργήθηκε  στο φαράγγι του “Μπούσι” ένα αναρριχητικό πεδίο μικρής και μεσαίας δυσκολίας. Οι αναρριχητικές εξορμήσεις στα παραπάνω αναρριχητικά πεδία μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο βουνού ή ακόμα και επίσκεψη στις φυσικές ιαματικές πηγές του Αμαράντου και των Καβασίλων.

Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς κλάδους στην περιοχή της Κόνιτσας.

Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για τη δημιουργία Σχολής Extreme Sports, από την οποία θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες και εκπαιδευτές στο χώρο των extreme sports. Η Σχολή θα φιλοξενηθεί στην Αναγνωστοπούλειο Σχολή στην Κόνιτσα, της οποίας μέρος της αποκατάστασης και ανακαίνισης θα γίνει με δαπάνες του έργου.

Εκτός των προαναφερθέντων, στο πλαίσιο του έργου θα διοργανωθεί και μία 4 ήμερη θερινή κατασκήνωσης (summer camp) στην περιοχή της Κόνιτσας με την συμμετοχή διεθνούς φήμης επαγγελματιών του αθλητισμού περιπέτειας καθώς η συμμετοχή σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό για την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ενιαίου τουριστικού προορισμού στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ