8ος κολυμβητικός διάπλους Αβρακικού

IONIO1Toν 8ο Διάπλου του Αμβρακικού διοργανώνουν την Κυριακή 22 Ιουλίου οι φορείς της περιοχής, στοχεύοντας μέσα από την διοργάνωση αυτή οι συμμετεχοντες και κυρίως η νέα γενιά, να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το σπάνιο οικοσύστημα του Αβρακικού με τα δελφίνια, τις θαλάσσιες χελώνες τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας του βιότοπου.

Ο διάπλους θα ξεκινήσει από την Βόνιτσα στις 8 το πρωί και ο πρώτος κολυμβητής αναμένεται να φτάσει στην Κορωνησία περίπου 3 ώρες αργότερα. Η διαδρομή είναι 11 χλμ.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύλλογος Ενεργών πολιτών περιοχής Αμβρακικού με την Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν για την εκδήλωση στο ιστολόγιό τους http://amvrakikos-sos.blogspot.gr/ υπογραμμίζουν: “Αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, διοργανώνουμε και φέτος τον 8ο διάπλου του Αμβρακικού, μιας διαδρομής 11 χλμ. από την Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας ως την Κορωνησία Άρτας

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Με αφετηρία την Βόνιτσα και ώρα 8.00 το πρωί και εκτιμώμενη ώρα άφιξης του πρώτου κολυμβητή στις 11.00 το πρωί στο λιμάνι της Κορωνησίας (πέρυσι η πρώτη κολυμβήτρια έκανε την διαδρομή των 11 χλμ. σε 2 ώρες και 41 λεπτά).

“Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός και να παρευρεθούν την Κυριακή το πρωί από 10.30 ως τις 12.30 στο λιμάνι της Κορωνησίας για να χειροκροτήσουν τους αθλητές-κολυμβητές και παράλληλα να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος” καταλήγει η πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ