Ο Ν.Ο.Ι. με 72 αθλητές στη… μάχη του πρωταθλήματος

NOI PANELLHNIOΠανέτοιμος να υπερασπιστεί για μία ακόμη χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα… απόβαση στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά με την μεγαλύτερη ομάδα που έχει κατεβάσει ποτέ σωματείο στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Αύριο ξεκινάει επίσημα το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας και ο Ν.Ο.Ι. ρίχνεται στη «μάχη» με μια γιγαντιαία ομάδα αποτελούμενη από 72 επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες. Στόχος του ένας και μοναδικός: Να κατακτήσει για 25η συνεχόμενη χρονιά την κορυφή στην Ελληνική Κωπηλασία! Η α΄ φάση του Πρωταθλήματος που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, αφορά τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα προπονήθηκαν εντατικά στην Παμβώτιδα για τους αγώνες, θα διεκδικήσουν μετάλλια και διακρίσεις σ’ όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζοντας βάρκες σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα.

 

 Ο Σωτήρης Στάμος

Την αισιοδοξία του για κατάκτηση νέων διακρίσεων από το Ν.Ο.Ι. εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Στάμος, με αφορμή την αναχώρηση της Ομάδας για το Σχινιά και την έναρξη του Πρωταθλήματος

 Όπως ανέφερε, «ο Ν.Ο.Ι. είναι απολύτως βέβαιο ότι και σ’ αυτό το Πρωτάθλημα θα σαρώσει τις νίκες σ’ όλες τις κατηγορίες και θα είναι πρώτος τόσο στη βαθμολογία όσο και στα μετάλλια. Αυτό γιατί ο Όμιλος έχει κάνει πολύ μεγάλη προετοιμασία, ξέρει τις δυνάμεις του και τις δυνάμεις των άλλων συλλόγων, ενώ οι αθλητές μας, που φέτος συγκροτούν την μεγαλύτερη ομάδα που έχει λάβει ποτέ μέρος σε εθνικό Πρωτάθλημα, έχουν κάνει κοπιώδη εργασία όλο το χειμώνα». Ο κ. Στάμος κατέληξε εκφράζοντας προκαταβολικά τα συγχαρητήριά του προς τους κωπηλάτες και τους προπονητές του Ν.Ο.Ι. για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε ο Όμιλος να παραμείνει πρώτος πανελληνίως για μία ακόμη χρονιά.

Ο Θύμιος Βλάχος

Ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος με αφορμή την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας τόνισε πως ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων συμμετέχει σ’ αυτό με τη μεγαλύτερη ομάδα. Μια αποστολή που στο σύνολό της αποτελείται από 38 πληρώματα και η οποία στις τάξεις της έχει καταξιωμένους αθλητές με διεθνείς διακρίσεις αλλά και πολλούς νέους που θα πάρουν στο Σχινιά το… βάπτισμα του πυρός.

«Τα πληρώματά μας έχουν προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ελπίζουμε ότι και φέτος οι αθλητές μας, όπως έχουν συνηθίσει επί σειρά ετών, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να φέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα του Ν.Ο.Ι.

Στο επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα λάβουν μέρος με τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι εξής αθλητές ανά κατηγορία:

*Άνδρες

Αποστόλης Λαμπρίδης, Θανάσης Τσιάλιος, Κώστας Μαγκλάρας, Χρήστος Κουτσιαύτης, Φώτης Λιόντος, Βασίλης Τζανίνης, Ευριπίδης Σκλιβανίτης, Παναγιώτης Μανούρης, Θανάσης Λιόλιος, Μιχάλης Ναστόπουλος, Βασίλης Νταλαμάγκας και Γιώργος Αντώνης.

*Γυναίκες – Νεανίδες

Ελένη Διαμάντη, Λυδία Νταλαμάγκα, Βασιλική Νταλαμάγκα, Κατερίνα Ζέρβα, Δέσποινα Εμμανουηλίδου, Χαρά Κωστούλα, Ξανθή Κολτσίδα, Βάσια Ζυγούρα, Αμαλία Τσιάβου, Σπυριδούλα Τζούκα, Αγάπη Τσιρώνη, Κατερίνα Γιώτη, Νεφέλη Στεριάδη, Φωτεινή Μέρμυγκα, Χριστίνα Κούρου, Χρύσα Πάνου, Βερόνικα Μάντζιου, Βαλέρια Μάντζιου, Κατερίνα Πιτσούνη, Παρασκευή Παίδαρου, Κατερίνα Γκλατζούνη, Βασιλική Κοζανίτη και Πετρούλα Τσιάβου.

*Έφηβοι

Βασίλης Πάνου, Γιάννης Ζήσης, Μιχάλης Παπατσίμπας, Χρήστος Κρούτια, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Γιάννης Παπαδιώτης, Εμμανουήλ Παπασταύρος, Ανδρέας Κοντογιάννης, Ορέστης Μπούγιας, Ηλίας Νάσιος, Στέφανος Ντούσκος, Νίκος Βλάχος, Νίκος Ανδρούτσος, Σεμπάστιαν Καλουιάν, Λευτέρης Μαριόλας, Αλέξανδρος Μπαράτσας, Χρυσόστομος Βουκουβάλας, Βαγγέλης Δρόσος, Θανάσης Νταλαμάγκας, Κώστας Μάντζιος, Σπύρος Μαλισόβας, Κώστας Βαρδάκας, Σπύρος Αντώνης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Νάσιος, Αλέξανδρος Δογορίτης, Νίκος Βέλλιος, Γιάννης Πιτσούνης, Γιώργος Βαρδάκας, Σωτήρης Ζαφειρίδης, Βαγγέλης Λέρας, Αλέξης Παπαδημητρίου, Κων/νος Παπαδιάς, Γιώργος Ρίζος και Αναστάσιος Φελιάς.

Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. θα συνοδεύσουν στο Σχινιά ο Γεν. Γραμματέας του Ομίλου Τάσος Σκλιβανίτης, ο Έφορος Κωπηλασίας Κώστας Νταλαμάγκας και οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Δημήτρης Δερέκας, Θωμάς Βαρδάκας, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλης Ευθυμίου.

Τσίλης – Τζιάλλας αγωνίζονται με τη «φανέλλα» του Ν.Ο.Ι.

Μπορεί να απέχουν απ’ την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή απουσία μέριμνας προς το πρόσωπό τους από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας μετά τις περσινές επιτυχίες τους στο Λονδίνο, ωστόσο οι δύο τέταρτοι Ολυμπιονίκες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας δεν εγκαταλείπουν το σωματείο που τους ανέδειξε! Έτσι, για μία ακόμη φορά φέτος θα τιμήσουν το Ν.Ο.Ι. και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία συμμετέχοντας με τα πληρώματα του Ναυτικού μας Ομίλου στο 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι εκτός των δύο Ολυμπιονικών η φετινή αποστολή του Ν.Ο.Ι. περιλαμβάνει 13 Παγκόσμιους Πρωταθλητές (Λαμπρίδης, Διαμάντη, Β. Νταλαμάγκας, Λ. Νταλαμάγκα, Σκλιβανίτης, Τσιάλιος, Ναστόπουλος, κ.λ.π.)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ