70.000 ασθενείς, 26.000 νοσηλείες, 3.100 επεμβάσεις στο Πανεπιστημιακό

panepistimiako ioanninon

Με συντονισμένα βήματα γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το Πανεπιστημιακό για δύο περίπου χρόνια σήκωσε το βάρος της πανδημίας και κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά με κορωνοϊό και πέραν της Ηπείρου.

Στο διάστημα αυτό πιέστηκε και χρειάστηκε να περιορίσει τα χειρουργεία. Όμως δεν έγινε καμία έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης, σε δηλώσεις που έκανε, προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας από τις αρχές του έτους και μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, εβδομήντα χιλιάδες ασθενείς επισκέφθηκαν τα ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από τις αρχές της χρονιάς μέχρι τώρα.

Στο ίδιο διάστημα νοσηλεύτηκαν 26 χιλιάδες ασθενείς.

Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.100 επεμβάσεις ενώ περισσότερες από χίλιες επεμβατικές πράξεις έγιναν στο αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Σε λιγότερους από τέσσερις μήνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων έγιναν 51.200 απεικονιστικές εξετάσεις και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαστηριακές εξετάσεις.

«Τα δύο τελευταία χρόνια το νοσοκομείο δέχθηκε πίεση για την αντιμετώπιση των ασθενών με Covid με την δημιουργία τεσσάρων κλινικών, μιας παιδιατρικής, ξεχωριστών ΤΕΠ και δύο μονάδων εντατικής θεραπείας. Παρόλα αυτά το νοσοκομείο εργαζόταν και προετοίμαζε έργα και έτσι σήμερα αρκετά από αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Κατσακιώρης.

Έτσι ανακατασκευάζεται το κτίριο προκειμένου να μετεγκατασταθεί το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ενώ έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της εγκατάστασης του μηχανήματος PET CT με προυπολογισμό 1,8 εκατομμύρια, δωρεά από το ίδρυμα Νιάρχος.

Τέλος είναι σε εξέλιξη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την προμήθεια 86 ιατρικών μηχανημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ