Δύο ξεχωριστές βραδιές στο 7ο Zagoriwood

zagoriwood

zagoriwood

Η δραστηριότητα στα εργαστήρια κινηματογράφου του 7ου Zagoriwood συνεχίζεται πυρετωδώς με μαθήματα, γυρίσματα, workshops.

Όμως αυτή την εβδομάδα στα Κάτω Πεδινά υπάρχουν και δύο ξεχωριστές βραδιές:

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9:30 μμ θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση «Επόμενος Σταθμός Ουτοπία». Η ταινία αναφέρεται στην προσπάθεια των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ από το Φεβρουάριο του 2013 να επαναλειτουργήσουν από κοινού το εργοστάσιο από το οποίο είχαν απολυθεί.

Η δημοσιότητα που απέκτησε το γεγονός ήταν πολύ μεγάλη στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο ώστε να γίνει σύμβολο αλληλεγγύης κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 9:00 μμ η κεντρική στιγμή της φετινής διοργάνωσης. Ο διεθνούς φήμης ντοκιμαντερίστας Ροβήρος Μανθούλης, προλογίζει την πρώτη ταινία που γυρίστηκε ποτέ στο Ζαγόρι.

Η βραβευμένη ταινία του θρυλικού έλληνα κινηματογραφιστή «Η πιο μεγάλη δύναμη» παρουσιάζει τους ανθρώπους και τη ζωή στα χωριά του Ζαγορίου μισό αιώνα πριν, στο μακρινό 1961. Αφορμή για τη δημιουργία της ταινίας ήταν η μεταπολεμική προσπάθεια της Ελλάδας να βρει «εργαλεία» και τη δύναμη για το πέρασμα σε μια νέα εποχή και την ανάπτυξη. Στη βραδιά θα παραβρεθούν θεσμικοί εκπρόσωποι της Ηπείρου κ των Ιωαννίνων.

Και για τις 2 εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ