7.972 προτάσεις για ενίσχυση επιχειρήσεων.. Δεν επαρκούν οι πόροι της Περιφέρειας

perifereia

Τεράστια ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 και το οποίο είχε προκηρυχθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μετά από σειρά παρατάσεων το πρόγραμμα έκλεισε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν υποβληθεί 7.972 προτάσεις από επιχειρήσεις όλης της Ηπείρου, με τον συνολικό προϋπολογισμό να πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια να είναι δηλαδή διπλάσιος από τους διαθέσιμους πόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δεσμεύσει 45 εκατομμύρια ευρώ και όπως σημειώνεται σε σχετική της ανακοίνωση «θα επιχορηγηθούν περίπου οι μισές από τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει προτάσεις».

Η αρτιότητα των προτάσεων θα εξεταστεί ηλεκτρονικά από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας.

«Σε περίπτωση που ευοδωθούν οι προσπάθειες για πρόσθετη χρηματοδότηση κατά τη νέα χρονιά, τότε θα αυξηθεί αναλόγως και ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα λάβουν ενίσχυση», τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ο δρόμος βέβαια για την εκταμίευση των χρημάτων είναι μακρύς καθώς αυτή στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να υπολογίζεται το φθινόπωρο, ενώ είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος οι μισές προτάσεις να μην τύχουν καμιάς χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ