69 κρούσματα στα Γιάννινα, μόλις πέντε στην υπόλοιπη Ήπειρο

nosokomeio covid

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα για ένα ακόμη 24ωρο τα κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων με τον κίνδυνο λήψης μέτρων να βρίσκεται πάντα στον ορίζοντα.

Στο γεγονός των μεγάλων καταγραφών συντελεί ως ένα βαθμό και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Κατσικά καθώς τα κρούσματα δηλώνονται άμεσα όμως όπως παρατηρείται ανακοινώνονται ετεροχρονισμένα από τον ΕΟΔΥ.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στα 69.

Ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο φτάνει στα 74 και η κατανομή ανά νομό είναι η ακόλουθη:

-Άρτα 1

-Θεσπρωτία 1

-Ιωάννινα 69

-Πρέβεζα 3

Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Ιωαννίνων ανέρχεται στο 32,86 ενώ τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται στο υψηλό 41,1.

Στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.020, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.697 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 617 (61.3% άνδρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ