Σύλληψη πολιτικού μηχανικού με 68 καταδικαστικές αποφάσεις

ASTYNOMIA_1Τον σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις Αχαρνές. Στο Τμήμα Ασφαλείας όπου οδηγήθηκε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν εμβρόντητοι όταν διαπίστωσαν πως σε βάρος του 54χρονου πολιτικού μηχανικού εκκρεμούσαν 68 καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές από το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία, πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό Σπυρίδωνα Χουλιάρα, του Αλεξάνδρου και της Ευγενίας. Το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε εκδώσει σε βάρος του, ερήμην, 68 καταδικαστικές αποφάσεις.

Η συνολική ποινή που του έχει επιδικαστεί ανέρχεται σε φυλάκιση 46 ετών και χρηματική ποινή της τάξης των 113.850 ευρώ. Αλλά ο εν λόγω παρέμενε ελεύθερος. Μετά τη σύλληψή του ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μηχανικός ή υπεύθυνος κατασκευαστικής ή τεχνικής εταιρείας συλλαμβάνεται για οφειλές και χρέη προς το Δημόσιο. Τον «χορό» των συλλήψεων είχε ανοίξει αρχές Νοεμβρίου η Οικονομική Αστυνομία με τη σύλληψη 62χρονου διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνικής εταιρείας για οφειλές ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως τα χρέη του αφορούσαν ΦΠΑ, τα οποία δεν του είχε καταβάλει ακόμη το ελληνικό Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπύρος Χουλιάρας, είχε δραστηριοποιηθεί κατά το παρελθόν στα Ιωάννινα, στον κλάδο των ΙΕΚ. Τα ΙΕΚ όπου γίνονταν κατάρτιση νέων έκλεισαν ξαφνικά και εκατοντάδες δικαιούχοι είχαν μείνει απλήρωτοι και είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ