Προς την έξοδο 65 εργαζόμενοι του Δήμου

ARTA PANORAMΑνάστατος είναι ο Δήμος Άρτας από τις αλλαγές που επέρχονται εξ αιτίας των αιφνιδιαστικών αποφάσεων της Κυβέρνησης, οι οποίες πλήττουν και πάλι βάναυσα τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αιφνίδια απόφαση για απομάκρυνση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων στο Δήμο Αρταίων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα Ηχώ της Άρτας, μεταφράζεται με έξοδο συνολικά 65 τουλάχιστον ατόμων, ήτοι 20 δημοτικοί αστυνομικοί, 30 καθαρίστριες σχολικών συγκροτημάτων και 15 φυλάκες. Με εφαρμογή της απόφασης της ΚΕΔΕ για κλειστούς χθες όλους τους Δήμους ο Δήμος προχώρησε ακόμη και στην αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζεται με νεότερη πρόσκληση του προέδρου Θωμά Τσιρογιάννη, για την ερχόμενη Δευτέρα 15 του μήνα.

 

Ο κ. Παπαλέξης υποστήριξε ότι οι νέες περικοπές προσωπικού που αποφασίστηκαν χωρίς καμία ενημέρωση του προεδρείου της ΚΕΔΕ -παρά τις συναντήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα με συναρμόδια υπουργεία- δεν είναι μετακινήσεις αλλά απολύσεις και γι’ αυτό εκφράστηκε η μαζική και καθολική αντίδραση της ΚΕΔΕ στην συνεδρίαση της Κυριακής. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση το Προεδρείο της Ένωσης μετά από επαφές που αναμένεται να έχει τις επόμενες ώρες με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και τον Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη και άλλους, τονίζοντας: «Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε ακόμη και σε έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ μέσα στον Ιούλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ